Vinho Verde Cocktail Koktejl

Pripravte si svieže koktejly s vínami z Vinho Verde

Poriadne vychladené vína z oblasti Vinho Verde sú skvelým spoločníkom na leto. Ak ich však chcete o niečo ozvláštniť, máme pre vás tip na niekoľko koktejlov. Nezabudnite však popri nich ani na klasický pitný režim :-)

1. Vinho Verde & Gin Spin

Vinho Verde & Gin Spin

 

Potrebujeme: 

90 ml Vinho Verde z odrody Azal

30 ml Ginu

Olivy a prúžok kôry z chemicky neošetreného citrónu na ozdobu

Postup:

Víno a gin zmiešame v šejkri s ľadom a opatrne vzniknutý nápoj prelejeme do pohára. Odporúčame využiť pohár na martini – a nezabudnite, naprv doň vložte olivy, aby ste náhodou nepreliali okraj, ak by ste nápoj najprv naliali a až potom začali zdobiť :-)

2. Sangrìa Verde

Sangria Verde

 

Ak očakávate kopu ovocia a ešte viac džúsu, tak toto nie je ten tip receptu. Ale ako správna sangria, aj táto sa zarába minimálne vo veľkom džbáne a recept je určený na 4-6 “porcií”.

Potrebujeme:

1/4 šálky svetlého trstinového cukru

1/4 šálky vriacej vody

3/4 šálky zeleného melónu

1/2 šálky natenko nakrájanej uhorky

1/2 šálky na polovicu nakrájaného bieleho stolového hrozna

šťava z jednej limetky

2 vetvičky mäty

2 vetvičky bazalky (z mäty aj bazalky si nechajte niekoľko lístkov aj na ozdobenie)

750 ml (teda jednu fľašu) dobre vychladeného Vinho Verde z odrody Loureiro

1/2 šálky bieleho rumu

ľad

perlivú vodu

Postup:

Najprv si z cukru a horúcej vody spravíme sirup (čiže cukor rozpustíme vo vode) a necháme vychladnúť. V druhej nádobe si zmiešame všetko ostatné, vrátane vychladnutého sirupu. Prikryjeme (fóliou, napríklad) a necháme chladiť ešte aspoň 30 minút. Servírujeme do vysokých pohárov s ľadom a nezabudnite si nápoj vkusne ozdobiť lístkami mäty a bazalky.

3. Santa Maria punč

Neočakávajte nič z vianočných trhov, to si necháme na iné obdobie :-)

Santa Maria punč

Potrebujeme:

270 ml Vinho Verde z odrody Avesso

120 ml dobrej brandy

60 ml broskyňového likéru (stačí si naložiť broskyne s cukrom do alkoholu s neutrálnou chuťou)

240 ml pomarančového džúsu

90 ml medového sirupu (zvaríme si 45 ml vody a 45 ml medu a necháme vychladnúť)

2 polievkové lyžice Campari

Postup:

Zoberte si poriadne veľkú misu a vlejte do nej všetky ingrediencie. Zamiešajte a pridajte niekoľko naberačiek ľadu (množstvo ľadu závisí od vášho gusta). Odporúčame podávať  vo vysokých pohároch so slamkou.

 

Veríme, že cez víkend odskúšate aspoň jeden z týchto nápojov – nezabudnite nám dať do komentárov vedieť, ako vám chutili, a aké iné nápoje by ste na tomto blogu privítali.

Na zdravie!

Posted in Recepty and tagged , , , , , , , , , .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *